fbpx

Bruksanvisning för Promilletanten

OBS! Denna text innehåller starka inslag av sälj och produktinformation. Om du hellre vill läsa något mer faktabaserat så rekommenderar jag något av mina andra blogginlägg.

Jag har skaffat mig en marknadsmänniska. Hon heter Anne och hon är skitsmart. Jag litar på henne. Så när hon säger att det är svårt för kunden att förstå min produkt så tror jag på henne. Och jag vill gärna göra henne nöjd.

Det här blogginlägget kommer därför uteslutande att handla om vad det är jag säljer och på vilket sätt det kan hjälpa just dig och din organisation. Vi får se om Anne blir nöjd. Om inte, riskerar jag att behöva utnämna henne till marknadschef och det känns lite overkill i ett enmansbolag.

Jag tänkte förklara vad jag gör genom att svara på frågorna vad, hur, när och vem?

Hänger ni med?

Vad är Promilletanten?

Promilletanten är ett företag som hjälper organisationer och personer att förebygga alkoholproblem.

En bra liknelse är brandsäkerhet. Om brandkåren får ett larm om en lägenhetsbrand så åker de dit och släcker elden eftersom situationen är akut. I min bransch motsvaras brandmännen av läkare och terapeuter som behandlar beroendesjukdomen. Det är ofta en kostsam historia för arbetsgivare eftersom en behandling kan kosta flera hundra tusen kronor och då har jag inte ens räknat med produktionsbortfall och sjukfrånvaro.

Efter att branden har släckts bestämmer sig hyresvärden för att installera brandlarm och skumsläckare i varje lägenhet. Syftet med detta är att tidigt upptäcka och släcka bränder och därmed undvika allvarliga incidenter och att fler hus brinner ner. Den här åtgärden kostar så klart mindre än ovanstående. Men det kostar fortfarande stora pengar. I min värld kallas det här för att tidigt upptäcka och åtgärda alkoholproblem. Det finns massor av sådana utbildningar.

Brandkåren går också regelbundet ut i media och besöker skolor för att undervisa om hur man kan förebygga brandolyckor. Då berättar de t.ex. om fördelen med att ha en timer på spisen och och att man måste komma ihåg att släcka stearinljus. Min mormor hade en liten påminnelse från Brandkåren på insidan av ytterdörren där det stod med stora bokstäver ”Du har väl inte glömt bort att släcka ljusen?”. Om folk följde dessa råd skulle vi ha mycket färre brandolyckor. Att informera på det här sättet kostar nästan ingenting. Och det är här Promilletanten hör hemma. Mitt företag erbjuder en produkt som förebygger alkoholproblem. Om alla använde den så skulle vi inte ha några alkoholproblem i samhället eller på arbetsplatsen.

Hur funkar Promilletanten?

Bruksanvisningen för Promilletanten är busenkel. Köp böcker till alla anställda och/eller boka in en föreläsning. Då får du och din organisation allt ni behöver för att förebygga problem. Metoden är enkel. Genom att lära sig att dricka smartare kan alla, och då menar jag alla, skapa ett förhållningssätt till alkohol som innebär en mycket låg risk för framtida problem. Det finns ingen one-size-fits-all lösning. Men genom att läsa någon av mina böcker eller delta i en 45 minuter lång föreläsning så har man lärt sig det som behövs för att undvika problem i resten av livet. Och företaget kommer att spara en massa pengar. Jag lovar.

Vem ska anlita Promilletanten?

Den mest naturliga inköparen är väl kanske en person som jobbar med HR. Men det skulle också kunna vara en rektor, klubbansvarig i ett idrottslag, studenthälsan eller ett fackförbund. Gemensamt för de som köper in mina tjänster är att de har ansvar för utbildning, arbetsmiljö och att leda grupper.

När ska man anlita Promilletanten?

Det korta svaret är alltid. Det är det som är så briljant. Människor dricker året om och hela tiden. En miljon människor dricker för mycket och det flesta vet inte ens om det.

Mina föreläsningar och böcker passar som sommarpresenter, vid kick-offer, i arbetsmiljö- och ledarskapsutbildningar, vid arbetsplatsträffar, före julbordet och i personalutbildningar. 85 procent av alla vuxna svenskar dricker och 100 procent känner någon som gör det. Så mina produkter passar faktiskt alltid och överallt.

Blir du nöjd nu Anne?