fbpx

Där och då började min karriär

Vet du exakt när din karriär började? Det vet jag. Det började med en chockartad insikt en mörk tisdagskväll på hösten 1984. Jag var femton år gammal och på studiebesök hos Föräldraföreningen mot narkotika i den Stockholmsförort där jag växte upp. Jag klev in genom dörren och var tvärsäker på vad jag skulle mötas av.

För trots att jag visste att vi hade alkoholism i släkten hade jag hunnit skaffa mig uppfattningen att det handlade om sociala problem. Att det inte kunde hända en sådan som jag, uppväxt under trygga förhållanden, i ett villaområde och med engagerade föräldrar. Men den första person som hälsade mig välkommen i dörren var en av mina grannar. Och de föräldrar som jag träffade den kvällen hade en gemensam nämnare: de var alla obehagligt lika mina egna. Närvarande, engagerade och mycket kärleksfulla. Två timmar senare lämnade jag mötet med en världsbild som var förändrad i grunden.

Jag är oerhört tacksam för det som hände mig den där mörka tisdagskvällen 1984, för utan den hade jag kanske gått vidare genom livet och fortsatt ha skygglapparna på. Nu blev det inte så och istället så har jag fått ynnesten att utbilda tusentals människor i hur man kan förebygga problem.

Jag har fått ta del av människors förändringsprocesser och vet att det aldrig är för sent för att förebygga problem. Jag har mött många människor som har druckit för mycket och som med nya kunskaper och insikter har ändrat sina livsval och fått livet tillbaka igen. Jag har världens bästa jobb alla dagar i veckan och lär mig nya saker varje dag.

Min förhoppning är att få fortsätta i den här branschen så länge jag orkar. Och ännu har jag många år kvar som självutnämnd Promilletant.