fbpx

Hemarbete har ökat alkoholkonsumtionen

Nu börjat samhället och våra arbetsplatser öppna upp. Personal som jobbat hemifrån får äntligen träffa sina arbetskamrater igen. Chefer får möjlighet att leda och stötta personalen i riktiga möten. Och aldrig förr har alkoholfrågan varit så aktuell på landets arbetsplatser.

Rykande färsk forskning visar att många anställda har ökat sitt drickande under pandemin. Framförallt är det dem som redan innan drack lite för mycket, som nu har ökat sin konsumtion. Risken är nu att de fortsätter på samma nivå och utvecklar alkoholproblem.

Jag kan hjälpa dig att förebygga att det händer. Och det är inte krångligt eller obekvämt.

Dricka smartare

Som Promilletanten jobbar jag med att lära människor att dricka hållbart och smart och därmed undvika framtida problem. I mina kurser och föreläsningar får de som dricker för mycket lära sig hur de kan dra ner sitt drickande till en hållbar och mer säker nivå. De som inte idag dricker för mycket får lära sig hur de kan fortsätta att dricka på ett hållbart sätt. Jag lär ut hur mycket som är måttligt och lagom i rena centiliter och antal glas. Hur mycket en person bör dricka är också kopplat till individens genetiska förutsättningar. Ju tidigare människor lär sig den här kunskapen, desto mindre risk för problem, både för individen och arbetsgivaren. 

Vad kan du göra

Om du vill att din personal ska bli medvetna om sitt drickande och lära sig att dra ner på det eller bibehålla det på en så kallad lågrisknivå så kan jag hjälpa dig. Du kan till exempel köpa in en föreläsning från mig som förslagsvis hela din grupp eller organisation deltar i. På så sätt behöver ingen känna sig utpekad och alla får ett gemensamt språk som gör det lättare att prata om alkohol. På det sättet fångar du, på ett elegant sätt, in den grupp som verkligen, verkligen behöver den här informationen just nu.

I sin enklaste form tar utbildningen 45 minuter och kan genomföras både live och på distans. Vill du förstärka effekten köper du också in någon av mina böcker till alla deltagare.

Jag håller också längre utbildningar för chefer, HR och andra i ledande befattningar som du kan läsa mer om på min hemsida. Vill ni ha en skräddarsydd utbildning eller föreläsning som passar just er grupp och organisation så går det också bra. Mina föreläsningar är uppbyggda utan pekpinnar med fokus på fakta, egen reflektion och humor. Jag kan lova hög igenkänning och många skratt.

Vill du ha ett smakprov?

Vill du veta mer om mig eller se smakprov på hur det ser ut när jag föreläser gå gärna in på min hemsida www.promilletanten.se.

Nyhetsbrev för chefer och arbetsgivare

Jag har ett nystartat nyhetsbrev för chefer och arbetsgivare där jag tar upp frågor om alkoholprevention och vad man som ledare kan göra för att förebygga problem. Anmäl dig till det här.

Under hösten arrangerar jag också ett antal bokevent med miniföreläsningar runt om i landet. Är du intresserad av att komma, kontakta mig så fixar jag en plats.

/Anna