Böcker

Våra böcker hjälper läsaren att göra hållbara val och ger en grundförståelse för hur alkoholproblem uppstår och kan förebyggas. Böckerna används också som utbildningsmaterial i alla våra utbildningar.

Upptäck våra böcker

Våra böcker bygger på tanken om att alkohol en livsstilsfråga och att problem kan förebyggas med hjälp av medvetna och hälsosamma val.

Glasklart – drick smartare

Glasklart är lättläst faktabok som ökar medvetenheten runt alkoholen och dess risker. Den ger kunskaper om hur alkoholproblem uppstår och kan förebyggas. 

När du har läst boken har du fått svar på de här frågorna:

– Vilken risk har jag för att utveckla problem?
– Hur kan jag dricka smartare?
– Vad kan jag göra om någon jag bryr mig om dricker för mycket?

"… verkligt bra aha-upplevelser om exempelvis alkoholtolerans … en portion humor gör att man gärna tar till sig råden, som är väl underbyggda, utan att känna sig mästrad. Betyg 5/5 – briljant!”

Pekbok för småfulla

Pekbok för småfulla är en bilderbok för vuxna. De tar upp några av de vanligaste myterna om alkohol. Genom sitt lättsamma format lockar den oss till att börja prata om alkohol. 

Några av fenomenen som behandlas i boken är kalsongfylla, finsprit, fulsprit och fylleshopping.

Med hjälp av en stor portion humor och värme förmedlar den livsviktig information om hur man kan undvika alkoholproblem genom att dricka smartare.

"Det är ju ovanligt att skoja om allt som har med alkohol att göra och just därför är det faktiskt välgörande och förmodligen mer informativt än skrämselpropagandan i trista broschyrer. Betyg 4/5 (mycket bra).”

Beställning böcker

Vill du lära dig mer om hur du kan dricka smartare?

Hör av dig till oss så kan vi hjälpa dig att ta fram förslag på en lösning som passar just dig.